Wat is Blue Flag?

EEN INTERNATIONAAL KWALITEITSLABEL VOOR STRANDEN, ZWEMVIJVERS, JACHTHAVENS EN BOTEN

Internationaal
Blue Flag is een internationaal label. Wereldwijd wapperen er dankzij dit programma 5066 Blue Flags in 50 landen: van Zuid Afrika tot Zweden, van de Bahama’s tot Rusland.

Kwaliteitslabel
Blue Flag staat garant voor kwaliteit. Het label beloont uitbaters die extra inspanningen leveren op het vlak van bewustmaking en educatie, waterkwaliteit, milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, dienstverlening en toegankelijkheid. Op deze manier herkent de toerist meteen de plekken die aandacht hebben voor mens en natuur.

Stranden, zwemvijvers, jachthavens en boten
Stranden, zwemvijvers en jachthavens kunnen een Blue Flag behalen. In 2022 ontvingen 34 Belgische locaties een Blue Flag: 14 kuststranden, 12 zwemvijvers en 8 jachthavens.
Blue Flag op jouw boot?
Als booteigenaar speel je een belangrijke rol bij het zorg dragen voor mariene ecosystemen. Maak je engagement kenbaar door het Blue Flag-charter te ondertekenen en een Blue Flag te laten wapperen op jouw boot. Bij elke jachthaven met Blue Flag kan je tijdens het seizoen het charter tekenen en een bootvlagje verkrijgen. Je kunt het Blue Flag-charter ook hier downloaden. Als je het ondertekende charter via mail naar blueflag@goodplanet.be stuurt, met vermelding van je postadres, sturen wij je een Blue Flag toe om te laten wapperen op je boot.